lauantai 8. helmikuuta 2014

Treeni nimeltä Linda.

Huh! Hektisen työpäivän jälkeen oli enemmän kuin kiva mennä tuulettamaan ajatuksia salin puolelle ja treenata oikein niin että hiki lensi. Tein tänään kokonaisuudessaan tosi kivan treenin! Alkuun kevyttä lämpöä päälle ja semmoinen vartti käsilläseisontatreeniä. Yritin lähteä kävelemäänkin mutta se ei vieläkään ihan lähde. Pitäisi uskaltaa lähteä reippaasti eteenpäin ja saada painoa eteenpäin. Tänään harjoittelin siis lähinnä ehkäpä inhoakkiani -käsilläseisonnasta alastulemista siltakaatona/kuperkeikalla. Inhokkina siksi että ne kuumottaa aina jonkin verran. En luota siihen että ranteeni kestäisi kun tuun käsilläseisonnasta siltakaatoon ja että putoan vaan päälleni vaikka aina ne on tähän saakka kestänyt. Kuperkeikka on vielä hankalampi. Ja nyt puhutaan siis näitten liikkeiden tekemisestä kovalla alustalla. Jos alla on pehmeää niin teen temppuja vaikka juoksuliikkeestä. Mutta nyt alla oli vaan pieni surkea matonpalanen ja alla kova lattia. Pitäisi vaan totuttaa kroppaa siihen että kuperkeikasta alastullessa aina pikkuisen tömähtää. Ei se satu mutta ei se mukavaakaan ole. Mutta käsilläkävelyn kannalta jommankumman (silta/kuperkeikka) osaaminen ja sujuva hallitseminen olisi tärkeää. Nyt vaan kiepautan itseni oudon kärrynpyörän kautta jaloilleni kun huomaan että epäonnistun.

Käsilläkävelytreenin jälkeen kävin itse treenin pariin. Crossfit-treeneissä on monta settiä jotka on nimetty naisen mukaan (vähän niinkuin myrskyt :D) ja tämänpäivän treeni kantoi nimeä Linda. Treeni sisältää kolme liikettä:

Rinnalleveto
Penkkipunnerrus (Nyt tässä varioidussa versiossa tein rengasdippeinä)
Maastaveto

Ja toistot 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 (eli kymmenen rivea, bench pressiä ja mavea, sitten yhdeksän, kahdeksan jne)

Täysin skaalaamattomana treenissä on aika hurjat painot:
Rinnalleveto: Kolme neljäsosaa kehonpainosta
Penkkipunnerrus: Oman kehon painon verran kiloja
Maastaveto: Puolitoista kertaa oman kehon paino

Itse varioin treeniä nyt sen verran että penkkipunnerruksen tosiaan korvasin rengasdippeinä (kumppari apuna) ja paino rinnallevedossa oli 30kg ja maastavedossa 60kg. Skaalauksen jälkeenkin treeni oli kyllä megaraskas. Aikaa mulla meni 15min 40sec ja sen jälkeen vaan istuin hetken ja annoin hien valua ja sykkeen laskeutua. Aika super treeni. En keskittynyt mihinkään muuhun kuin siihen itseensä; tekemiseen. Perään venyttelyt ja suihkun ja saunan kautta kotiin. Aika jees!

Huomenna (tai no, onhan jo keskiyö eli tänään) olisi vuorossa vielä viikon viimeinen (viides) treeni. Hyvä viikko siis taas takana! Maanantaina vietänkin sitten lepopäivää :)

-------

Sata syytä olla onnellinen #16

Mun koira. Rakastan sitä niin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti